STEICO special

STEICO floor
16. ožujka 2017.
STEICO special dry
16. ožujka 2017.  • Sanacijska ploča za dodatnu izolaciju iznad roga krova
  • Trostruka funkcija: razina brtvljenja protiv vjetra, druga vodonosna razina, izolacija
  • Sprječava konstrukcijske toplinske mostove
  • Štiti od krupe
  • Izvrsna ljetna zaštita od vrućine i optimalna zaštita od buke
  • Osobita difuzijska propusnost za povećanu strukturnu sigurnost u sanacijskom području
  • Tip podkrovne ploče: UDP-A za nagibe krova ≥ 16°.
  • Prikladno kao privremeni pokrov
  • Ekološki prihvatljivo i moguće reciklirati kao prirodno drvo
  • Dugogodišnja dokazana kvaliteta

Područje primjene
Podkrovna ploča za toplinsku izolaciju od prirodnih drvenih vlakana za saniranje krova i novogradnju. Podkrovne daske za ekonomičnu izolaciju na krovu. Ploča za gradnju zidova s toplinskom izolacijom za građevine svih vrsta.

Saniranje krova sa sigurnošću
STEICO special: dokazani izolacijski sustav za sanaciju krova izvana

Preko krova se zbog njegove velike površine gubi jako puno energije grijanja. U skladu s tim, jako velik je i potencijal uštede prilikom saniranja. No što ako je potkrovlje već izgrađeno i nastanjeno? U tom slučaju STEICO special nudi rješenje – ekološka izolacijska ploča koju je moguće izravno postaviti izvana na rog krova.

U idealnom se slučaju prvo izolira područje između rogova krova, npr. fleksibilnim izolacijskim materijalom od drvenih vlakana STEICO flex iz STEICO sustava. No, često su rogovi krova na starogradnji premalih dimenzija da se izolacijom između rogova krova postignu suvremene izolacijske vrijednosti. Uz STEICO special moguće je iznad rogova krova postaviti potrebnu dodatnu izolaciju. Na taj se način neće negativno utjecati na stambeni prostor ispod krova.

Izolacijske ploče napravljene su od prirodnih drvenih vlakana i izrađene su bez opasnih dodataka prema dugogodišnjem dokazanom „vlažnom postupku”. Povezivanje ploča ne obavlja se preko dodatnih ljepila, nego samo preko poveznog sredstva lignina, koje potječe od drva.

Trenutačna zaštita od vremenskih uvjeta – trenutačna vjetrootpornost

Prilikom saniranja krova izvana potrebno je što prije osigurati zaštitu od vremenskih uvjeta za stambenu površinu koja se nalazi ispod krova. Obodno posebno profiliranje ploče STEICO special jamči vjetrootporne karakteristike i odbijanje vode bez dodatnih ljepljenja fuga pri nagibima krova od barem 16°. Tako da STEICO special štiti krov od nepovoljnih vremenskih uvjeta već na dan postavljanja.