STEICO floc

STEICO joist
16. ožujka 2017.
STEICO flex038
16. ožujka 2017.  • Osobito ekološko izolacijski materijal iz razvrstanog starog papira; mogućnost isporuke i kao varijanta bez bora
  • Izvrsna toplinska vodljivost: λ [W / ( m*K )] = 0,039 (40 – 60 kg/m³) pri izolaciji upuhivanjem i λ [ W / ( m*K )] = 0,040 (27 – 39 kg/m³) pri izolaciji napuhivanjem
  • Bez fuga, bez otpada – izolira šupljine svih veličina i debljina
  • Najbolja kvaliteta izolacijskih čestica zahvaljujući najmodernijoj proizvodnoj tehnologiji
  • Savršena izolacijska svojstva tijekom zime
  • Izvrsna zaštita od vrućine tijekom ljeta
  • Osobita difuzijska propusnost za povećanu strukturnu sigurnost
  • Trajna sigurnost taloženja uz malo korištenje materijala
  • Sigurna obrada sa strojevima za upuhivanje svih veličina
  • Visoka kvaliteta zahvaljujući obučenoj proizvodnoj tvrtki

Informirajte se i o našoj STEICO izolaciji za upuhivanje od drvenih vlakana.

Područje primjene

Izolacija upuhivanjem za sve zatvorene šupljine u krovovima, zidovima i stropovima. Prikladno za izolaciju napuhivanjem. Predobrada elemenata zidova i stropa s punjenjem. Idealan izolacijski materijal u području saniranja krova i poda.

Proizvodnja koja štedi resurse

Proizvodnja materijala STEICO floc obavlja se mlinom koji radi na principu metode vrtložne struje uz korištenje jako kvalitetnih sirovina s osobito dugim vlaknima papira. Rezultat je izvrsna kvaliteta čestica s malo prašine. Za izradu je potrebno jako malo energije i zato je izolacijski materijal osobito ekološko prihvatljiv. Osim toga, tvrtka STEICO nudi i varijantu proizvoda bez dodatka bora.

Ekološka izolacija – dosljedno promišljena

Novim građevinskim odobrenjem Z-23.11-2070 za STEICO floc – upuhivanje klijentima tvrtke STEICO otvaraju se sigurne, funkcionalne i ekonomične mogućnosti za ekološke građevinske projekte. U predobradi elemenata od drva, u novogradnji na licu mjesta ili prilikom sanacija starogradnje: STEICO floc oduševljava kvalitetom, ekonomičnošću i izvrsnim izmjerenim vrijednostima toplinske vodljivosti od λ [W / ( m*K )] = 0,039.

Čestice dugih vlakana oduševljavaju ne samo izradom koja štedi resurse, nego i brojnim drugim svojstvima: celulozu odlikuju izvrsna građevinsko-fizikalna svojstva, kao što je ljetna zaštita od topline i zimska zaštita od hladnoće te jako dobra hidroskopska svojstva – STEICO floc posebno dobro regulira vlagu i difuzno je propusan. Investitore gradnje osobito će veseliti optimalna klima prostorije.

Ekonomična primjena

Ekonomičnost čestica je i u primjeni: izvrsnu sirovinu odlikuju iznimno duga vlakna papira. Tako se s usporedivo malom količinom iskorištenog materijala može postići trajna sigurnost taloženja već i pri gruboj gustoći od 38 kg po kubnom metru. Prednost za obrađivače je jasna: malo korištenje materijala omogućuje unosan obračun, vrijeme rada se skraćuje, a obrada tako postaje ekonomična.

STEICO floc moguće je obrađivati sa strojevima za upuhivanje svih veličina, čak i s malim uređajima. STEICO floc fleksibilno se prilagođava graničnim sastavnim dijelovima bez potrebe za fugama i sabija se u homogeni izolacijski sloj u unaprijed pripremljenim šupljinama u krovu, stropu i zidu. Planiranje ekoloških projekata gradnja podržano je posebnim tekstovima za natječaje, a oni stoje na raspolaganju na stranici www.ausschreiben.de. Ekipa tvrtke STEICO za primijenjenu tehnologiju stoji na raspolaganju u slučaju pitanja. Ekipa tvrtke STEICO za primijenjenu tehnologiju možete kontaktirati na: +49-(0)89-99 15 51-42. Mobilni stručnjaci za upuhivanje tvrtke STEICO pružit će vam osim toga podršku i na gradilištu.